dijous, 11 de juliol del 2019

L’ESCOLA M.D.MUNTANYA HA COL•LABORAT EN UN PROJECTE AL SENEGAL


Durant una setmana han realitzat diferents activitats per sensibilitzar les escoles i recaptar materials pels centres educatius d’un poblat senegalés.

L’escola Mare de Déu de La Muntanya ha participat durant vuit dies en un projecte d’ajut a la millora educativa d’una illa senegalesa situada al sud d’aquest país. El projecte es va realitzar entre els dies 27 de maig i 6 de juny. L’objectiu del projecte era conscienciar nens i nenes sobre la forma de vida existent en certs llocs de l’Àfrica i recaptar material educatiu per ajudar-los.

Aquest projecte va començar quan totes les classes es van trobar una caixa misteriosa. Cada grup va obrir la seva caixa. No contenien el mateix. Hi havia fotografies, objectes antics, llavors de plantes, CD’s, llibres, peces per fer collarets, roba, escultures, màscares ... Les caixes d’un mateix cicle eren idèntiques. També es van trobar una gran bandera del Senegal. A més, per la megafonia del centre es sentia música africana. A partir d’aquelles troballes van voler saber més sobre l’origen d’aquells materials i van poder arribar a conèixer la feina que realitza l’ONG Suyana en algunes zones remotes del Senegal. Van descobrir que en aquell lloc els nens i nenes tenien una escola en molt males condicions i amb moltes mancances de material. Aleshores, van decidir col·laborar amb aquesta ONG, fent un projecte amb l’objectiu de sensibilitzar la població i recollir material educatiu per ajudar-los.



Els grups de l’escola van decidir fer diferents activitats. Els nens i nenes  d’educació infantil van fer màscares i collarets típics d'Àfrica. Els de cicle inicial, van treballar contes, llegendes i literatura d'àfrica. Els alumnes de cicle mitjà es van fixar en les faunes i la cultura. Per últim, els de cicle superior van fer diferents grups de treball destinats a divulgar el projecte. Així, van fer un díptic, un flyer, cartells, entrevistes radiofòniques, una exposició i articles periodístics. També es van encarregar d’explicar l’experiència a altres centre educatius del poble i d’organitzar una recollida de material educatiu pels nens i nenes d’aquell poblat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada